tiistai 5. heinäkuuta 2011

Aamu

Tiedät varmaan tunteen kun herätyskello soi ja haluaisit vain jäädä sänkyyn makaamaan loppu päiväksi. Viime yönä sain nukuttua seitsemän tuntia, mutta silti aamulla väsymys nosti päätään enemmän kuin minä. Pitäisi päästä nukkumaan viimeistään klo.22 jotta unta kertyisi tarpeeksi.

Aamiaiseksi tein itselleni pirtelön. Juotava aamiainen on ainankin itselleni helpompi vaihtoehto kuin rauhassa pöydän ääressä lusikoitava puuro tai jogurtti.




Aamupirtelöni sisälsi 2 dl pakastemustikoita, 3 dl maustamatonta jogurttia, 1/2 purkkia pehmeää maitorahkaa, 1 banaanin,ruokalusikallisen vehnänalkioita ja ruokalusikallisen 4-viljan hiutaleita.

Mitä kaikkea tollaiseen pirtelöön voi mielestänne laittaa? Onko kukaan testannut ns. superfoodeja pirtelöissä?

Liikunnat on tässä muuttohässäkässä jääneet todella vähälle, eikä parannusta oo luvassa tänäänkään. Tänään töitä klo.8-22.30. Huomenna on onneksi ilta vapaata ja voin lähteä tutustumaan uusiin lenkkipolkuihin tai vaikka mennä jumppaan.

4 kommenttia:

  1. Jep, no mä ostin maca-jauhetta samantyylisiä aamupaloja varten, mutta vielä en oo uskaltanut kokeilla, ehkä huomenna? Muuten laitan aina (jogurtin ja marjojen kanssa) quinoa-hiutaleita (terveellisempää kuin muut viljat), soijaproteiinijauhetta (maustamaton), sekä steviaa makeutusaineeksi. Vielä jos muistan niin myöskin Linum-kuituvalmistetta (apteekista), joka sisältää sekä pellava- että psylliumkuitua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ylene vinkeistä! Quinoaa ja kuituvalmistetta taidankin mennä ostamaan.
    Tuota maca-jauhetta mietin itsekkin pirtelössä. Oon joskus ostanut kaverin kehupuheiden jälkeen macaa, mutta se oli niin kamalan makuista ainankin pelkän maustamattoman jugun kanssa,että on jäänyt käyttämättä. Voisin kans huomenna aamulla testailla miltä se maistuu pirtelössä.

    VastaaPoista
  3. Nam täytyypä joskus kokeilla!:)

    VastaaPoista
  4. Tänään avasinkin sitten sen maca-purnukan. Aamiaispirtelöstä tulikin aika puuromainen, koska laitoin siihen ruokalusikallisen sitä macaa ja sitten reippaasti (ehkä vajaa puoli desiä) myös soijaproteiinijauhetta. Vähän tökki tekstuurin puolesta, noin pienenä määränä maca-jauhe oli sentään kohtuullisen miedonmakuista. Suositus on kylläkin 2-4 rkl päivässä (kolmeviikkoa putkeen ja sit viikko taukoa tms.), mutta kaipa 1 rkl on parempi kuin ei mitään?

    VastaaPoista