maanantai 1. elokuuta 2011

Jumppailua pallolla

Tarkoituksenani oli lähteä illalla juoksemaan. Kuinkas kävikään, kävin makoilemaan sängylle ja nukahdin. Nukuin reilun 2 tuntia ja sen jälkeen lenkkeily ei kiinnostanut tippaakaan. En sitten mennyt. Olin kuitenkin sen verran kiva tyttöystävä, että kävin hakee meidän miespuoleisen polkupyörän linja-autoasemalta.

Kävelylenkin päätteeksi jumppailin hetken pienellä pallolla. Jos ei halua investoida kauheasti rahaa kotijumppailuvälineisiin, kannattaa ostaa tälläinen. Maksoin omastani noin 5 euroa ja pallo on jollut jokaisen maksamansa sentin arvoinen. 


Esimerkiksi vatsalihaksien tekeminen muuttuu aivan toisenlaiseksi kun puolityhjä pallo lisätään lantion alle. Liikkeestä tulee huomattavan paljon epävakaampi ja syvät vatsalihakset joutuvat todella töihin, jotta asento pysyy tasapainoisena. 

Liike esimerkki:

Aseta pallo lantion alapuolelle ja nosta jalat noin yhdeksäkymmenen asteen kulmaan. Jos tuntuu liian epätasapainoiselta pidä kädet lattiassa, lisää kiikkeryyttä saat nostamalla kädet ylös. 


Vedä aavistus vatsaa sisään, samalla tavalla kun laittaisit hieman liian pieniä farkkuja jalkaan. Hengitä ulos ja samalla laske toisen jalan varpaat lattiaan. Hengitä sisään ja nosta jalka takaisin ylös. Pyri säilyttämään hyvä tuki vatsassa koko liikkeen ajan.


Jos haluat enemmän haastetta ojenna jalkaa hieman yläviistoon varpaiden maahanlaskemisen sijaan.



Iltapalaksi maustamatonta kanaa, raejuustoa ja salaattia. Nami Nami. Ihanaa olla taas tervellisellä tiellä.



3 kommenttia:

  1. Tuo pallohan on hyvä ostos! Taidanpa etsiä itselleni samanlaisen =) Löytyykö niitä marketeista vai vain urheiluliikkeistä?

    VastaaPoista
  2. Ihan Prismasta ostin omani. Halpa ja toimiva kuntoiluväline.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta, sinne siis heti huomenissa =)

    VastaaPoista